Baita: cum poate deveni o experienta placuta?

In toate filmele si reclamele vedem caini care au parte de baita intr-o atmosfera placuta si plina de bucurie.

Din pacate, in viata reala, baita este un proces destul de dificil si anevoios atat pentru caine cat si pentru stapan. Cainilor le este foarte bine murdari si urat mirositori, iar multi din ei opun chiar rezistenta atunci cand vine vorba de baita si daca au senzatia ca pot scapa de ea. Poate ca in filme este amuzant cand vedem acea scena in care stapanul alearga dupa caine si totul se transforma intr-un mare dezastru. In schimb, in viata de zi cu zi, alergatul dupa caine si lupta cu el inceteaza a mai fi demna de o scena de comedie.

Daca totusi iti doresti sa transformi aceasta experienta intr-una mai placuta si cu mai putine evenimente neasteptate, iata cateva mici sfaturi de urmat:

Puterea asocierii pozitive. Primul lucru pe care vrei sa il faci este sa asociezi baita cu un lucru pozitiv din viata cainelui tau. De exemplu, poti oferi recompense, jucarii sau afectiune pentru a-i atrage. Pentru prima data il poti aseza intr-o cada goala, iti poti petrece timpul jucandu-te cu el sau dandu-i recompense. Usor, usor se poate adauga si apa calduta, dar nu fierbinte!

Protejarea urechilor. Este foarte important ca apa sa nu intre in urechi in timpul baitei nu doar din cauza ca poate fi incofortabil., dar poate cauza probleme de sanatate. Daca si blanosul iti permite, ii poti baga vata in urechiuse , altfel nu poti decat sa eviti udatul in exces in zona respectiva.Baita cainelui si importanta ei

Obisnuieste-l de mic! Daca ai un puiut, incepe cu spalatul cat mai curand posibil pentru ca va fi mult mai usor si nu va avea reactii negative asa cum ar avea un caine adult.

Foloseste samponul potrivit. Modul in care poti transforma baita intr-o experienta si mai neplacuta este sa alegi un sampon care ii va usca pielea si mai mult si va cauza mancarimi. Cel mai potrivit este un sampon bland cu pielea, care curata bine si indeparteaza mirosul fara a indeparta uleiurile importante. Poti vorbi cu veterinarul sau expertul tau in frizerie canina care te va ajuta cu sfaturi folositoare.

Incepe de la gat in jos. Nu doar urechile au nevoie de protectie, dar si gura si ochii, iar pentru acest lucru poti incepe spalatul de la gat. Cum poti spalat fata cainelui? Foloseste o carpita sau un prosop umed.

Uscarea blanitei. Uneori este greu sa ii obisnuim cu uscatorul de par in special din cauza sunetului, care ii poate speria. Ai grija sa nu ii arzi pielea si sa nu apropii prea mult uscatorul. O alternativa buna este si uscarea cu ajutorul unui prosop.

Daca nu ai rabdarea si timpul necesar poti apela oricand la un salon de tuns caini pentru servicii complete!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.