Calatoria cu masina si catelul

Calatoriile cu masina si prietenul patruped pot fi un deliciu daca ne luam toate masurile de siguranta si suntem bine pregatiti, cu echipamentul corespunzator.

Pentru o excursie in siguranta cu masina si catelul, este necesar sa stiti ca trebuie sa fiti bine pregatiti cu tot ce este necesar. Inainte de a pleca la drum asigurati-va ca luati cu voi tot ce aveti nevoie pentru a avea un caine sanatos si fericit. Drept urmare v-am pregatit o mica lista:

  • Lesa, ham, medalion cu numele cainelui si numarul de telefon al stapanului. Cea mai sumbra varianta ar fi ca blanosul vostru sa se piarda departe de casa, dar si mai rau ar fi ca el sa nu aiba medalionul cu datele de contact ale stapanilor.
  • Mancare, apa, bol pentru hrana. Luati cu voi mancarea cu care cainele este obisnuit, o cantitate suficienta de apa si bolurile in care mananca de obicei.
  • Paturici si pungute. Nu uitati de paturi pentru locul de dormit si pentru a tine cald in cazul in care porniti la drum cu masina in sezonul rece. Pungutele sunt necesare pentru depozitarea fecalelor catelului atunci cand faceti un popas.
  • Carpe mai vechi. Sunt extrem de folositoare in caz de vreme ploioasa si noroioasa. In acest caz veti avea mare nevoie de ele pentru curatarea labutelor.

Cusca de transport si lesa pentru masina

Unii caini sunt extrem de energici mai ales in timpul calatoriei. Acesta nu este un lucru bun, chiar dmasinaaca blanosul vostru adora sa mearga cu masina. Daca nu luati toate masurile de siguranta, un caine agitat se poate rani extrem de grav in cazul unui accident, sau mai rau, poate fi cel care cauzeaza accidentul daca este lasat liber in masina. Custile pentru calatorie sunt o idee buna, daca alegeti marimea potrivita cainelui (este indicata pentru cainii de talie mica) si acesta are suficient spatiu de miscare. Asigurati-va ca este ventilata corespunzator si fixata asa cum trebuie.

Daca totusi cainele nu accepta aceasta varianta, puteti apela la o lesa speciala pentru calatoriile cu un autovehicul. Aceasta se poate fixa de ham in locul lesei normale si se ataseaza in locul centurii de siguranta. Aceasta varianta da cainelui o anumita libertate si, in acelasi timp, il tine in siguranta.

Opriti, va dezmortiti si iar porniti

Este necesar sa faceti opriri frecvente la drum lung. Chiar daca voi nu simtiti nevoia, trebuie sa va ganditi ca blanosul vostru trebuie sa se dezmorteasca dupa atata timp petrecut intr-un spatiu limitat. Este ca si cum ati merge la drum cu copii mici! Aveti grija la toate aspectele si nu lasati cainele in masina, in soare; aveti grija ca atunci cand deschideti portiera acesta sa fie legat.

Daca este prima data cand calatoriti cu prietenul patruped, vizitati medicul veterinar inainte pentru a clarifica toate aspectele. Sunt caini care sufera de anxietate in timpul calatoriei cu un autovehicul si pot avea rau de miscare. Pentru acest tip de probleme exista medicamente care pot ajuta si imbunatati starea cainelui.

Urmand toate aceste sfaturi nu aveti niciun motiv sa va lasati cainele acasa atunci cand planificati o vacanta, iar daca detineti un blanos cu nevoi de toaletare, puteti vizita oricand salonul de frizerie canina AlphaPet pentru servicii exceptionale.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.