Cum sa alegi cainele perfect pentru tine

Care este cea mai buna parte din procesul de adoptare a unui caine din adapost?

Poti alege dintr-o multitudine de blanosi minunati, iar cainele perfect poate fi acolo unde nu te astepti!

Cainele perfect vine in toate dimensiunile, formele si personalitatile. Aparent orice caine poate fi partenerul ideal pentru tine si familia ta, iar unii caini vor avea nevoie de mai multa rabdare si dedicatie, in timp ce altii au nevoie de mai multa miscare sau pur si simplu isi doresc sa isi petreaca timpul langa stapan. Ce fel de caine iti doresti? Poate ca in mintea ta ai imagina unui cain perfect alaturi de care sa iti petreci timpul, dar te-ai intrebat daca inima ta ar fi la fel de deschisa in cazul in care cainele perfect pe care ti l-ai imaginat nu este asa cum te-ai fi asteptat?

Cea mai potrivita optiune pe care ar trebui sa o iei in considerare este sa cauti in adaposturi sau in organizatii non-profit si sa totodata sa iei in considerare anumite aspecte:

Care este stilul tau de viata?

In cazul in care locuiesti intr-un apartament de unul singur, adoptia unui caine de talie mare, ca labradorul sau metisul acestuia nu pare sa fie o solutie tocmai buna. Daca ai un stil de viata activ si iti place sa iesi la alergat sau daca ai o familie mare cu multi copii, aceasta optiune s-ar puta sa fie una ideala. Marimea cainelui, necesarul zilnic de efort fizic, capacitatea de a accepta copiii si comportamentul prietenos fata de ceilalti oameni ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand alegi un caine. Un caine va face parte din familia ta si nu va fi doar un simplu animal!

Rasa pura sau adorabilul metis?Cainele perfect pentru tine

Poti afla despre trasaturile cainelui pe care le cauti informandu-te despre fiecare rasa in parte si totodata vizitand adaposturile care, in general, au mai multe exemplare metis decat rasa pura. Chiar si un exemplar rasa pura nu va poate garanta viitorul comportament al cainelui sau starea de sanatate pe parcursul vietii, in schimb veti fi sigur despre viitoarele trasaturi fizice de la maturitate (in cazul puilor).

Metisii sunt rezultati din combinarea mai multor rase, deci veti avea parte de un exemplar unic, cat despre comportamentul acestuita, va puteti interesa ce tip de metis este (mix de terrier, de exemplu) si care sunt posibilele trasaturi la maturitate.

Vizita la adapost

Atunci cand vizitezi un adapost trebuie sa iei in considerare si faptul ca toti blanosii pot fi stresati si nu isi pot arata adevarata personalitate decat atunci cand ies din acel mediu. Daca observi si caini mai retrasi care nu sunt innebuniti dupa atentia ta nu incerca sa ii excluzi din optiunile tale. Acest tip de comportament poate fi cauzat de frica si singuratate.

Atunci cand consideri adoptia unui caine, tine minte ca va fi prietenul tau pe tot parcursul vietii lui! Echipa salonului de frizerie canina AlphaPet incurajeaza adoptia si o relatie sanatoasa intre cainele si stapanul acestuia!

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.