De ce se scarpina cainele meu?

Cainele tau se scarpina? Iti este clar faptul ca e inconfortabil si il mananca ceva?

Patrupedul tau se scarpina, cel mai probabil, din cauza unei alergii, dar ce tip? Posibilitatile pot fi infinite: polen, mancare, praf, sau chiar alte animale de casa.

  • In primul rand gandeste-te: catelul se scarpina in anumite perioade ale anului sau tot anul? Majoritatea alergiilor sunt de tip sezonier, iar sensibilitatea se poate dezvolta chiar si dupa doi ani de expunere repetata, sa zicem, la polen. La fel ca si oamenii, cainii pot fi alergici, iar cauza principala este de origine genetica. Ce poti face? Mergi la veterinar si fa un “test de scarpinat”. Catelul va fie expus in mod intentionat la anumiti alergeni, iar dupa cateva minute se va observa roseata la nivel cutanat si comportamentul cainelui. Daca vrei sa reduci Cainele se scarpinapolenul si orice alergen care se poate agata de blana foloseste servetele umede speciale dupa fiecare plimbare.
  • Mancarea este prima cauza la care ne gandim atunci cand vine vorba de o reactie alergica. Ironic este faptul ca mancarea reprezinta cel mai mic procentaj din lista alergenilor pentru caini, doar 15% din caini fiind cu adevarat alergici. Alergia la mancare consta de fapt in alergia la anumite ingrediente si anume: grau, soia si porumb. Puteti reduce reactia alergica in acest caz prin eliminarea celor trei ingrediente mentionate mai devreme. Totodata e bine sa variezi alimentatia, deoarece expunerea repetata a cainelui la un anumit ingredient poate dezvolta alergii in timp.
  • Mucegaiul poate fi cauza reactiilor alergice fie ca vorbim de incaperi prost ventilate cauzand astfel aparitia mucegaiului. Acest lucru poate afecta si oamenii nu numai cainii, iar singura solutie este dezumidificarea incaperii si curatatul ei.
  • Alte animale pot cauza alergii cainelui tau! Asa cum si tu poti fi alergic la pisici asa si cainele tau poate dezvolta acest tip de sensibilitate. Cainii pot deveni alergici la un anumit alergen extrem de persistent si puternic numit FelD1 gasit in saliva pisicii. Atunci cand pisica se linge, saliva se usuca si devine extrem de usoara si uscata, plutind astfel in aer. Alergenul poate fi activ chiar si 10 ani si se poate lipi de covor, draperii, perdele. Cea mai buna solutie pentru evitarea unor eventuale neplaceri este curatarea casei si a animalelor si purificarea aerului in mod periodic.

Atentie! Acest obicei poate leza pielea si poate duce la pierderi de par in anumite zone, aspect care nu poate fi reparat de o frizerie canina.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.