Ingrijirea ochilor catelului tau (I parte)

Cainii sunt prietenii cei mai buni ai omului, iar cand vine vorba de ingrijirea lor ne dorim sa fim cat mai pregatiti si informati.

Salonul de frizerie canina AlphaPet are grija de tine prin multitudinea de articole pline de informatii folositoare si de prietenul tau patruped prin serviciile noastre.

IngrijireAfectiuni ale ochilor la cateia ochilor este un mic amanunt pe care deseori il ocolim si nu ne gandim cat de important este. Cainii nu sunt dependenti de ochii lor asa cum noi suntem dependenti de ai nostri, mai ales datorita mirosului extrem de dezvoltat si auzul. Cu toate astea vederea ramane o cale importanta prin care ei pot interactiona cu mediul inconjurator. Obligatia noastra ca stapani este sa acordam o atentie deosebita asupra ingrijirii ochilor.

Va prezentam cele mai frecvente probleme ale ochilor:

  • Infectii. Cainii se aleg cu infectii oculare atunci cand ceva cu bacterii intra ochi sau cand intra in contact cu alt caine deja infectat. Semnele unei infectii includ: scheunat, roseata, sensibilitate la lumina, secretii verzi sau galbene care se transforma in cruste. Rasele predispuse la astfel de infectii: Shih Tzu, Pug, Poodle, Pekingese, Maltese, Cocker spaniel.
  • Cataracta. Este o conditie legata in mare masura de genetica si cauzeaza schimbari la nivelul ochilor: albeata sau ochi tulburi. Aceste simptome sunt insotite de deteriorarea vederii care duce la orbire in majoritatea cazurilor. Toate rasele sunt preduspuse la cataracta si de asemenea, este posibil ca aceasta boala sa apara din cauza unui sistem imunitar scazut, din cauza altor infectii sau ranire. Exista, totusi, rase mai sensibile decat altele: Bichon frise, Boston terrier, Havanese, Schnautzer pitic, Poodle, Cocker spaniel, Silky terrier.
  • Pleoapa rasucita in interior. Cunoscuta si sub denumirea de entropion, aceasta problema cauzeaza cresterea pleoapei si rasucirea acesteia in interior, frecandu-se de cornee, cauzand disconfort si ranire. Cu toate ca poate aparea la orice rasa de caini, entropionul apare in special la urmatoarele rase: Chow-Chow, Bulldog englez, Akita, Shar Pei (cel chinezesc), Mastiff englez, Rottweiler, Bloodhound, Staffordshire Terrier american.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.