Mentine un mediu curat pentru catelul tau

Un mediu curat pentru catelul tau, fie ca este adult sau puiut, este foarte important pentru o viata lunga si sanatoasa.

Ati putea fi surprinsi sa aflati ca o proaspata mamica care alapteaza puiutii, are abilitatea de a mentine un mediu curat pentru sanatatea lor. Puiutii care nu sunt intarcati isi desfasoara activitatile zilnice din pur instinct si in mod cat se poate de natural, iar mamica lor se preocupa in mod constant de mentinerea curateniei. Ea isi invata puii sa se aventureze si in afara “cuibului” atunci cand activitatile zilnice necesare intervin (urinarea si defecarea), eliminand mai repede mirosurile urate.Un mediu curat pentru sanatatea cainelui

In calitate de conducator al haitei, ar trebui sa procedati la fel cu blanosul vostru, chiar daca sunt inca puiuti sau adulti. Nu este indicat doar din punct de vedere fizic, ci si mental. Ganditi-va la faptul ca blanosul vostru are simtul mirosului mult mai puternic decat al omului, apoi incercati sa va imaginati cum se simte intr-o casa in care chiar si stapanii stranuta din cauza prafului necuratat sau nu suporta mirosul de mancare stricata.

Incercati sa mentineti zona in care cainele mananca si doarme, cat mai curata posibil. Folositi solutii de curatare cat mai putin agresive, de preferat organice si fara adaos de parfum. Anumite produse cu miros puternic nu le fac rau doar prietenilor patrupezi, ci si oamenilor, deci fiti atenti la ceea ce folositi. De asemenea, stergeti praful in mod regulat.

Mentinerea unui mediu curat in culcusul catelului, dar si in jurul acestuia, este foarte importanta in primele luni de viata, iar o curatare minutioasa va asigura un mediu fara bacterii care ii pot ameninta sanatatea si viata. Asa cum mamica lor are grija de ei pana in momentul intarcatului, si noi, stapanii suntem obligati sa ii oferim acelasi mediu, cel putin la fel de curat si ingrijit. Inca o data mama natura ne invata cum sa avem grija de puiuti, doar urmarind pur si simplu comportamentul instinctiv al unei proaspete mamici.

Atunci cand vine timpul pentru vizita la o frizerie canina asigurati-va ca mediul in care se desfasoara intreaga activitate este foarte curat, iar produsele folosite sunt de calitate.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.