Mituri despre caini: adevarate sau nu?

Mituri exista despre orice, iar daca sunt adevarate sau nu, ramane la alegerea noastra sa descoperim.

In ceea ce priveste lumea canina, sunt nenumarate mituri care se afla pe buzele multor stapani de caini si nu numai. Iata o lista cu cele mai raspandite mituri demascate:

Unele rase de caini sunt mai agresive decat altele

Aceasta afirmatie este cat se poate de falsa! Intr-adevar, cainii de talie mare pot fi mult mai periculosi daca au un comportament agresiv, dar absolut orice alta rasa de caini fie ea mica, medie sau mare poate arata agresivitate fata de oameni sau alte animale. Nu este rasa de vina, ci modul in care cainele este crescut de catre oameni.

Un caine in varsta nu poate invata trucuri noi

Spre deosebire de oameni, cainii pot invata lucruri noi chiar si atunci cand au o varsta inaintata. Cainele este pregatit oricand sa invete noi comenzi, sau chiar sa i se reaminteasca vechile comenzi, mentinandu-si astfel o minte ascutita chiar si la batranete. Daca inveti cainele trucuri si comenzi noi in mod regulat, ar trebui sa stii ca este modul ideal prin care patrupedul tau va duce o viata disciplinata.

Cainele meu este extaziat atunci cand ajung acasa pentru ca ma iubeste foarte mult

Agitatia cu care esti primit acasa este cauzata de energia in exces adunata, iar acesta este pretextul perfect cu ajutorul caruia cainele tau poate scapa de ea. Sariturile, rotirile in cerc, alergatul si latratul sunt moduri prin care cainele tau scapa cel mai usor de acest exces de energie. Daca arati afectiune unui astfel de comportament nu faci decat sa il incurajezi pe viitor si sa cauzezi aparitia separarii de anxietate sau chiar distrugerea lucrurilor din casa atunci cand esti plecat.

Cea mai buna metoda de a racori cainele este prin picurarea apei pe cap

Daca faceti acest lucru puteti cauza incalzirea excesiva a prietenului patruped. Cainii se racoresc prin umezirea pieptului si a stomacului, acestea fiind zonele cu cel mai putin par si astfel retin cel mai putin caldura.

Este aproape imposibil sa plimb cainele cu lesaMituri despre catei

Daca ai astfel de probleme ar trebui sa stii ca vinovatul este cel care tine lesa. Niciodata nu este prea tarziu sa iti inveti cainele sa mearga disciplinat atunci cand il scoti la plimbare. Daca pur si simplu nu vrea sa mearga in lesa, puteti apela la un prieten care detine un prieten canin si astfel il puteti ademeni. O alta metoda este folosirea recompenselor si administrarea lor doar atunci cand cainele a parcurs o anumita distanta.

Atunci cand cainele tau trage de lesa il poti antrena sa mearga langa tine sau in spatele tau. Poti face acest lucru blocandu-l cu corpul tau sau cu ajutorul unui bat/baston, folosindu-l pentru revendicarea teritoriului in timp ce mergi. Tineti lesa din scurt, dar nu trageti de ea si incercati sa ramaneti cat mai calm. Punand presiune pe lesa nu veti face decat sa transmiteti o stare de agitatie cainelui vostru.

Aceste mituri demontate nu arata decat importanta diciplinei in viata oricarui caine. Un caine disciplinat va avea un comportament exemplar atat in preajma altor caini cat si in timpul vizitelor la o frizerie canina, usurand astfel munca groomerului.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.