Probleme canine la sold si articulatii

Care sunt semnele si simptomele canine de disconfort la nivelul articulatiilor?

Orice stapan ar trebui sa isi dea seama daca prietenul lui patruped sufera din cauza articulatiilor asa ca salonul de frizerie canina AlphaPet a realizat o mica lista cu semnele canine tipice ale acestei probleme:

 • Dificultate in miscare atunci cand se ridica sau se asaza
 • Rigiditate si ritm foarte lent atunci cand se deplaseaza
 • Dificultate in urcatul scarilor
 • Umflarea articulatiilor
 • Gafait in exces
 • Schiopatat
 • Tinerea unui picior in aer in mod frecvent

Cele mai frecvente cauze ale disconfortului canin la nivelul soldului si articulatiilor:

Displazia de sold la caini

In displazia de sold capul femurului se fixeaza intr-o cavitate acetabulara foarte putin dezvoltata, iar acest lucru duce la deteriorare si artrita din cauza instabilitatii articulare. Aceasta problema este cel mai des intalnita in rase precum labradorul, ciobanescul german, golden retriever, si terra nova, dar retineti faptul ca si alte rase pot fi afectate. Medicii veterinari pun acest diagnostic dupa realizarea unor radiografii ale soldurilor. Daca un caine are displazie de sold, cu cat este depistata problema mai devreme cu atat exista mai multe optiuni de tratament.

 • Optiuni chirurgicale: Osteotomia pelviana tripla, tenotomia, excizia capului femural si inlocuirea soldului.
 • Optiuni medicale: Controlul greutatii corporale este obligatoriu, iar orice exces de greutate ar putea agrava conditia catelului. Daca interventia chirurgicala nu reprezinta o optiune in plus fata de revenirea la o greutate normala, sunt recomandate suplimente special folosite pentru a controla disconfortul cainelui.

Osteoartrita la caini

Osteoartrita este o afectiune degenerativa, cel mai frecvent depistata la cainii batrani din cauza anilor de uzura a articulatiilor. Aceasta problema poate afecta orice articulatie din corp cum ar fi la nivelul umarului, cotului, genunchiului, soldului si spatelui.

 • Optiuni chirugicale: Inlocuirea soldului este cea mai frecventa procedura si alte proceduri de inlocuire la nivelul altor articulatii vor fi disponibile in viitorul apropiat.
 • Optiuni medicale: Sunt destinate tratarii disconfortului si inflamatiilor dar si protejarii cartilajului din articulatii. Este cruciala mentinerea greutatii ideale la caine. Exercitiul fizic este foarte important in mentinerea activitatii muschilor si intarirea acestora.

Tratamente si terapii frecvente pentru osteoartrita la cainiProblemele canine la sold si articulatii

 • Suplimente canine. Acizii grasi Omega 3 sunt utilizati pentru efectele antiinflamatorii. Cele mai bune suplimente ajuta la hranirea si repararea cartilajelor din articulatii.
 • Medicamente antiinflamatoare fara steroizi. Medicul veterinar ar putea alege aceasta forma de tratament, dar este recomandata o verificare riguroasa pentru a detecta orice posibilitate de agravare a starii cainelui care ar putea fi cauzata de acest tip de medicamentatie.
 • Medicamente antiinflamatorii cu steroizi. Si acest tip de tratament are multe efecte secundare la fel ca in cazul medicamentelor antiinflamatoare fara steroizi si sunt recomandate analize ale sangelui inainte de inceperea tratamentului.
 • Terapia cu laser. Sunt folosite pentru reducerea disconfortului si inflamarii si accelereaza vindecarea. Acest tratament poate fi extrem de costisitor.
 • Narcotice. Acestea sunt folosite pentru a ameliora starea de disconfort cauzata de alte tratamente medicamentoase.

Acest articol are obiectiv de informare, iar in cazul unor probleme la nivelul articulatiilor sau soldurilor este recomandata vizita la un medic veterinar si alegerea unei variante de tratament potrivita pentru catel. Salonul de frizerie canina AlphaPet isi doreste sa informeze clientii in legatura cu posibile afectiuni canine care ar putea aparea si detectate din timp ar putea chiar salva viata prietenului patruped.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.