Sanatatea cainelui tau: uleiul de peste

Sanatatea cainelui este strans legata de aspectul blanitei si al pielii!

Sanatatea cainelui isi spune cuvantul destul de clar atunci cand vine vorba de o blanita lucioasa si o piele curate. Vizitele regulate la salonul de frizerie canina sunt parte importanta din ritualul de frumusete si sanatate. Trebuie, insa, sa tinem cont si de anumite suplimente alimentare care completeaza acest ritual.

Ce este uleiul de peste?

Asa cum ne arata numele, uleiul de peste este derivat din animale marine si reprezinta o sursa bogata de acizi grasi Omega 3. Pentru ca animalele nu produc pe cont propriu acest tip de acizi, ei trebuie introdusi in dieta.

Cele mai intalnite surse comune care se gasesc in uleiul de peste sunt: sturionul, somonul, tonul, heringul, hamsiile, sardinele, pastravul (acesti pesti contin acizi Omega 3).

Beneficii ale uleiului de peste
Tratamentul artritei

Proprietatile antiinflamatorii ale acizilor grasi Omega 3 contribuie la tratamentul terapeutic pentru cainii cu artrita. Conform unor studii, cainii care au beneficiat de tratament cu ulei de peste pe langa tarditionalul tratament pentru artrita au aratat evolutii mult mai bune in ceea ce priveste abilitatile lor de a se ridica, de a se juca si de a se pune in diferite pozitii.

Tratamentul bolii de piele

Afectiunea alergica a pielii, dar si alte afectiuni inflamatorii ale pielii pot fi tratate cu uleiul de peste. In urma acestui tratament s-au observant imbunatatiri ale aspectului blanitei si o frecventa mult mai scazuta a scarpinatului care poate cauza rani.sanatatea cainelui si uleiul de peste

Tratamentul in disfunctia cognitiva canina

Acest tip de disfunctie este des intalnita la cainii seniori si se aseamana foarte mult cu boala Alzheimer. S-a descoperit faptul ca acizii grasi Omega 3 contribuie la imbunatatirea disfunctiei cognitive la caini. Aparent, componenta DHA din uleiul de peste incetineste progresia bolii atat in cazul cainilor, cat si in cazul oamenilor care sufera de dementa/ Alzheimer.

Tratamentul bolilor de inima

Insuficienta cardiac cronica la caini este asociata cu pierderea in greutate. Privind acest aspect, s-a dovedit eficacitatea uleiului de peste care a redus pierderea in greutate si a contribuit la imbunatatirea calitatii vietii.

Tratamentul bolilor la rinichi

Uleiul de peste s-a dovedit a fi benefic si in cazul cainilor care sufera de boli renale. Uleiul de peste are un rol protector si incetineste procesul de lezare a rinichilor.

Inainte de toate, intreaba si veterinarul

Este foarte util sa vorbesti si cu veterinarul in legatura cu dozarea uleiului de peste sau alegerea brandului. De asemenea, poti intreba si de cat de mare este nevoia de tratament cu ulei de peste in dieta cainelui tau.

 

Related Posts