Topul celor sase probleme de sanatate ale cainilor (care pot fi prevenite) I parte

Probabil stiti ca grija preventiva fata de catelul vostru este esentiala pentru sanatatea acestuia pe termen lung si evitarea unor probleme de sanatate.

Importanta acestui lucru a fost confirmata de o echipa de medici veterinari din intreaga lume. Combinand datele preluate de la peste 2 milioane de caini si peste 400 000 pisici, raportul arata cele mai frecvente probleme de sanatate cu care sunt diagnosticate animalele si totodata arata si cum pot fi prevenite.

  • Diabetul. Din anul 2006 cazurile de diabet la caini au crescut cu aproximativ 32% si cu 16% in cazul pisicilor.

Preventie: Ideal ar fi sa duceti cainele la medicul veterinar pentru control periodic, o data sau de doua ori pe an. Acest obicei ar ajuta la detectarea simptomelor de diabet inca de la inceput. Totusi, cel mai bun lucru pe care ati putea sa il faceti ca sa preveniti o astfel de boala este exercitiul fizic in mod regulat, hrana de cea mai buna calitate si mentinerea greutatii corporale.

  • Dirofilarioza sau boala determinata de viermi cardiaci. Este o boala fatala, transmisa de tantari , deci atat animalele care traiesc in aer liber cat si cele care traiesc in casa sunt extrem de expuse in special in anotimpul cald. Cu toate astea, aceasta boala a fost diagnosticata pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Si mai inspaimantator este ca optiunile de tratament nu ofera siguranta totala si nu sunt usor de facutProbleme de sanatate la caini in cazul cainilor, In cazul pisicilor insa, din pacate tratamentul nu este valabil. Cele mai comune simptome sunt: tusea, starea letargica, dificultate in respiratie si cateodata tusea cu sange.

Preventie: Asa cum probabil va gandeati, un mod de a preveni acest tip de boala sunt testele care o detecteaza sau medicatia lunara fie sub forma de pastile sau injectii.

  • Probleme dentare. Cea mai comuna afectiune care se gaseste atat in cazul cainilor cat si in cazul pisicilor este afectiunea dentara si afecteaza aproximativ 78% din cainii cu varsta de peste 3 ani. La fel ca si la oameni, problemele dentare au fost asociate cu schimbari la nivelul anumitor organe: ficatul, rinichii si functiile cardiace. In mod surprinzator, rasele cele mai predispuse in dezvoltarea bolilor parodontale sunt: Yorkshire Terrier, Poodle Toy, Maltese, Pomeranian.

Preventie: Vizitati medicul veterinar macar o data pe an pentru control dentar si indicatii cu privire la igiena orala a cainelui. De asemenea puteti sa curatati dantura cainelui de doua ori pe saptamana (cu pasta si periuta destinata lor) si sa achizitionati oase de ros (destinate curatarii dintilor) sau hrana uscata speciala pentru a impiedica depunerea tartrului.

Asa cum v-am obisnuit in ultimul timp, echipa de frizerie canina AlphaPet isi doreste sa exceleze atat in serviciile oferite cat si in comunicarea eficienta si constructiva cu clientii sai.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.