Vizita la frizerie canina – cat de des ne tundem cainele?

Vizita la frizerie canina cu blanosul ar trebui sa fie in general la fiecare 6-8 saptamani.

Vizita la frizerie canina si frecventa acesteia este o nedumerire destul de populara in randul stapanilor. Raspunsul de 6-8 saptamani este unul general, dat in general de majoritatea groomerilor. Exista, totusi, cativa factori pe care ar trebui sa ii luam in considerare.

Cat de repede creste blanita cainelui?

Anumite rase precum Poodle si metisii acestuia au o blanita care creste foarte repede. In cazul raselor precum Maltese, blanita pare sa creasca mai incet.  Alte rase precum Cocker Spaniel si metisii acestuia, par sa aiba o rapiditate mai mare de crestere in anumite zone ale corpului: picioare si urechi. Primul factor este, evident, rasa Vizita la frizerie canina si cat de des tundem cainelecainelui sau rasa dominant in cazul metisilor. In cazul rasei Poodle (sau metisii rasei), vizita la frizerie canina ar trebui sa aiba o frecventa de aproximativ 6 saptamani. Daca vorbim despre rase ale caror par creste mai incet, putem spune ca frecventa vizitelor la salonul de cosmetica canina ar trebui sa se rezume la 8-10 saptamani. Desigur, in cazul rasei Cocker Spaniel ingrijirea blanitei din zona picioarelor si a urechilor ar trebui realizata la fiecare 6 saptamani.

Care este lungimea preferata a blanitei?

Fiecare stapan are preferinte diferite cu privire la lungimea blanitei. Daca se doreste un tuns scurt si practic, vizita la fiecare 6-8 saptamani este indicata. Daca stapanul prefera o tunsoare coform unei anumite rase, frecventa ar trebui redusa la 4-6 saptamani.

Sta cuminte la periat?

Daca stapanul prefera o lungime mai lunga a parului, intretinerea zilnica a blanitei va necesita mai mult timp. Parul lung tinde sa se incalceasca mult mai repede. Daca blanosul sta cuminte la baita si periat de fiecare data cand este nevoie, vizita la salon ar trebui sa aiba o frecventa de 4-6 saptamani. In cazul in care ingrijirea cainelui acasa este dificila, o vizita pentru intretinere ar trebui realizata la fiecare 2 saptamani.

Ce stil de viata are cainele?

Acesta este un factor important pentru confortul cainelui. Daca blanosul este activ, o ingrijire regulata a blanitei este imperativa! Pentru cainii tunsi scurt, o intretinere profesionala la fiecare 6 saptamani ar trebui sa fie suficienta.  Pe de alta parte, daca blana este mai lunga, baita regulata si periatul zilnic sunt necesare. Pentru cainii linistiti ale caror activitate fizica este redusa, totul se reduce la lungimea blanitei si tipul tunsorii. 

Varsta cainelui

Da, varsta cainelui este un factor important. Puii trebuie introdusi treptat in procesul de intretinere si tuns. In primele 12 luni trebuie create o relatie de incredere intre groomer si caine. De partea cealalta, cainele din categoria seniorilor vin la pachet cu diferite afectiuni medicale. In acest caz, timpul petrecut la salon poate fi neplacut si se recomanda o tunsoare cat mai simpla si practica. Astfel, vizitele trebuie facute mai rar pentru confortul blanosului.

Related Posts