Ingrijirea blanitei: cainii cu blana creata

Ingrijirea blanitei se realizeaza in functie de textura si cerintele acesteia.

Ingrijirea blanitei cu textura neteda/fina poate avea anumite nevoi particulare de ingrijire comparativ cu blana creata. Un salon profesional de frizerie canina se va preocupa de fiecare rasa de caini conform nevoilor sale. Produsele folosite de AlphaPet sunt destinate exclusiv uzului profesional.

Rasele de caini cu blanita creata/ondulata sunt printre cele mai populare si necesita ingrijire destul de des. Exemple de rase canine cu blanita creata sunt: Poodle sau Bichon frise. Banita rasei Poodle (sau Caniche) a avut un rol functional datorita scopului pentru care erau folositi acesti caini: cautarea si redobandirea diferitelor obiectelor din apa.

Cum ingrijim blanita cu textura creata?

Blana cu acest tip de textura este destul de groasa si are mult volum. Din aceasta cauza are nevoie de toaletare periodica. De fapt, cei mai constiinciosi stapani isi vor peria zilnic cateii. Aceasta blana densa are un potential foarte ridicat de incalcire si va creste destul de repede pentru ca ea va creste incontinuu pe parcursul anului, iar procesul de naparlire nu are loc.

Ingrijirea blanitei cu textura creata si densa

Samponul folosit pentru blanita creata nu trebuie sa contina agenti de netezire, precum balsamul. Pentru tuns, blana nu trebuie sa fie ingreunata deoarece se va ingreuna procesul de toaletare. Daca se doreste folosirea unui balsam, cu toate ca nu este necesar, se poate folosi un produs cu o formula mai usoara.

Sprayul pentru descalcirea blanitei poate fi extrem de important, mai ales pentru rasele cu blanita creasa si densa. Va descurca blana incalcita si in acelasi timp o va proteja de rupere in timpul periatului. Tipul acesta de produse se gasesc destul de usor sunt sunt la indemana oricui pentru achizitionare atat in magazinele fizice cat si in mediul online.

Procesul de incalcire se inrautateste odata cu trecerea timpului, iar amanarea  descalcitului blanitei poate cauza disconfort si durere catelului. Daca nu aveti timpul si posibilitatea sa periati zilnic blana cainelui, vizitele la salonul de cosmetica canina ar trebui sa fie mai dese.

 

Related Posts