Ingrijirea ochilor catelului tau (a II a parte)

Cainii sunt animale sensibile si predispuse la numeroase boli si probleme ale ochilor daca nu suntem indeajuns de atenti la anumite semne si simptome.

Salonul de cosmetica canina AlphaPet este alaturi de tine si de prietenul tau patruped cu cele mai interesante sfaturi si informatii pentru ingrijirea ochilor.

Ingrijirea ochilor catelului tau este foarte importanta deoarece ignorarea acestui amanunt poate degenera in probleme mult mai periculoase. Astfel, vom continua articolul cu prezentarea celor mai frecvente boli si infectii ale ochilor, dar si cu moduri in care poti avea grija de ochii cainelui:

  • O ultima problema oculara pe lista noastra este umflarea celei de-a treia pleoape (cunoscuta si sub denumirea de Cherry eye). Stim ca la prima vedere aceasta denumire poate parea ciudata, dar orice catel are trei pleoape. Glanda acestei pleoape are rolul de a secreta lacrimi protejand astfel corneea. Uneori, aceasta glanda se poate umfla. Cand acest lucru se intampla vei observa aparitia unui mucus de culoare galbena care indica iritatia. Aceasta problema este mult mai frecventa in cazul raselor de caini cu “fata plana”: Pug, Pekingese (Pekinese), Shih Tzu.

Ingrijirea ochilor prietenului tau patruped

Toate aceste probleme oculare mentionate anterior au nevoie de atentia si grija unui medic veterinar specialist si bineinteles de un tratament adecvat. Cu toate astea, exista numeroase lucruri pe care le poti face pentru a preveni problemele si a mentine sanatatea ochilor:

  • Verifica ochii cainelui in mod regulat! Este indicat ca aceasta verificare sa aiba loc intr-un loc bine iluminat si nu uita sa verifici daca exista cruste, scurgeri sau lacrimari, Asigura-te ca zona din jurul glocului ocular este alba! De asemenea, ar trebui sa fii atent la lipsa de claritate a ochilor, pupile inegale, prezenta evidenta a celei de-a treia pleoape, schimbarea culorii ochilor, frecarea ochilor sau atunci cand cainele tine ochii inchisi. Acestea sunt semne evidente ca trebuie sa mergi cat mai repede la veterinar.
  • Verifica linia interioara a ochiului intorcand si pleoapa inferioar, ruland-o usor in exterior. CuloareaProbleme oculare si ingrijirea ochilor la caini normala este roz, nu alba sau rosie.
  • Curata ochii scurgeri si cruste cu ajutorul unui disc uscat din bumbac stergand din interior spre exteriorul ochiului si ai grija sa nu zgarii corneea. Pentru curatare poti utiliza o solutie speciala pentru caini mai ales daca observi roseata (lucru foarte des intalnit pe timp de iarna)
  • Scurteaza parul din zona ochilor. Parul lung poate deranja si zgaria ochii catelului, asa ca poti vizita salonul de frizerie canina pentru un pachet de intretinere lunara si retusarea tunsorii.
  • Inchide geamurile! Ti se pare amuzant atunci cand tu si cainele tau mergeti cu masina, iar el scoate capul pe geam cu urechile fluturand in vant. Gandeste-te ca un astfel de obicei poate duce la probleme foarte serioase ale ochilor.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.