O blanita stralucitoare = un caine sanatos!

Blanita chiar conteaza! Asa cum vedem in fiecare reclama la produse pentru par podoaba capilara stralucind, acel detaliu atrage telespectatorul si il face sa cumpere produsul. De ce? Pentru ca un par stralucitor inseamna in ochii tuturor sanatate si bineinteles atrage privirile.

Sa lamurim un pic situatia! Aici nu ne referim numai la femei sau barbati, ci in special la caini. Ca si la oameni, blana catelului reflecta sanatate, starea lui in general. Alimentatia de calitate sta la baza unui par sanatos, dar pentru intretinere, anumite suplimente trebuie incluse in dieta zilnica

Ingredientele cheie pentru o blanita mai stralucitoare sunt:

  • Acidul linoleic (este un acid gras Omega 6 care ajuta la buna functionare a glandelor sebacee din piele. Fara productia corespunzatoare a uleiurilor din piele, blanita cainelui va avea un aspect mat, uscat. In plus, acest tip de acid ajuta la prevenirea pierderii cantitatii de apa din piele.)
  • Acizii grasi Omega3 ( acesti acizi stau la fundatia unei pieli sanatoase si sunt recomandati pentru buna functionare a organelor cum ar fi inima sau rinichiul. In general, acizii Omega3 ajuta la intarirea sistemului imunitar al cainelui si il ajuta sa lupte cu orice provocari.)
  • Vitaminele A, C, E si Zincul ( Aceste 3 vitamine si mineralul Zinc ajuta la eliminarea radicalilor liberi care pot blanita stralucitoare la cainiafecta celulele din organism.)
  • Vitaminele B (inclusiv biotina) sunt esentiale in buna functionare celulara incluzand sanatatea pielii si a parului.
  • Colina si inozitolul sunt substante importante care ajuta la bunul mers al integritatii celulelor pielii.

Lista de mai sus implica doar intretinerea unui par/unei blanite sanatos/sanatoase din interior, dar este evident ca avem nevoie si de intretinerea de exterior. Alegerea unor produse de calitate chiar conteaza si de cele mai multe ori pot face diferenta atunci cand vine vorba de aspectul blanitei cainelui tau!

  • Este important de stiut faptul ca trebuie sa alegi sampoane delicate care sa nu usuce sau sa atace in vreun fel pielea catelului.
  • Incearca produse hipoalergenice (care sa nu contina sapun). Astfel de produse vor hrani pielea si blana fara sa le usuce.
  • Ph-ul samponului trebuie sa fie cat mai echilibrat deoarece cainii au ph-ul pielii neutru, iar produsele destinate oamenilor se pot dovedi mult prea dure pentru pielea sensibila a cainelui.
  • Balsamuri sau masti foarte hranitoare sunt o buna solutie pentru inlocuirea uleiurilor naturale date la o parte prin procesul de samponare. Aceste produse vor aduce cu siguranta stralucire si sanatate blanitei.

Salonul de tuns caini si frizerie canina AlphaPet isi face mereu timp pentru sfaturi utile si asteapta cu drag toti cateii pentru o sedinta de rasfat!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.