Pericolele la care este expus catelul tau in timpul verii

Pericolele la care pot fi expusi cainii in timpul verii, sunt deseori ignorate de stapani.

Pericolele din sezonul cald pe care blanosul tau le poate intampina nu sunt atat de populare si discutate asa cum ar trebui. Deseori uitam de ele si ne concentram doar la activitatile distractive din aer liber. Majoritatea stapanilor de caini cunosc principalul pericol, si anume capusele si puricii, dar exista si alte scenarii unice care ii pot ameninta viata.

  • Inecatul

Contrar credintei populare, nu toti cainii sunt buni inotatori. Prin urmare, acestia sunt expusi la inec atunci cand se afla in apropierea unui lac, rau, piscina sau chiar la mare. Daca nu esti sigur ca blanosul tau este capabil sa inoate, poti achizitiona o vesta de salvare special destinata cainilor. Ai grija totusi atunci cand alegi vesta de salvare. Aceasta nu trebuie sa fie nici foarte larga, dar nici prea stramta. Asigura-te ca esti mereu in preajma lui, cu ochii pe el, ca si cum ai supraveghea un copil mic.

  • Infectii bacteriene

Daca patrupedul tau este in preajma apei de orice fel (lac, rau, mare, ocean, etc.) acesta se poate alege cu o infectie in urma contactului cu algele si tipuri diferite de bacterii si organisme (E coli, salmonella sau diferiti paraziti). Apa foarte sarata are tendinta de a deshidrata piele cainelui. Este necesar sa ii asiguri apa potabila non-stop! Contacteaza imediat medicul veterinar in cazul in care cainele tau se confrunta cu diaree, lipsa poftei de mancare sau letargie.

  • Arsuri solare

Asemenea oamenilor, cainii sunt predispusi la arsuri solare. Expunerea excesiva la soare poate provoca cancer de piele, deci este extrem de important sa il ferim de razele puternice care provoaca insolatii. Cele mai expuse zone ale corpului sunt de obicei cele fara blana: interiorul urechilor, burta si varful nasului. Pentru protectia solara nu utilizati produse destinate uzului uman! Achizitionati mereu articole destinate cainilor si care nu contin ingrediente toxice. Aplicati crema doar in zonele specificate mai sus, deoarece acestea sunt cele mai sensibile.

  • Gratarul

De cele mai multe ori, activitatea preferata este timpul petrecut cu prietenii la un gratar si bineinteles impreuna cu blanosii. Pericolele la care cainii pot fi expusi in acest caz sunt: flacara deschisa si implicit gratarul fierbinte. Cainii trebuie urmariti indeaproape de stapani pentru ca acestia sa pastreze o anumita distanta fata de gratarul incins.

Oasele provenite din porc sau pui se pot sparge in bucati mici si ascutite care, daca sunt inghitite, provoaca deteriorarea intestinelor si sufocare. In afara acestui aspect, orice tip de mancare lasata in aer liber pentru o perioada de timp poate contacta bacterii care reprezinta un pericol de sanatate atat pentru oameni cat si pentru animale.

  • Asfaltul fierbinte

Ai experimentat vreodata mersul pe asfalt intr-o zi caniculara de vara? Ar trebui sa stii faptul ca aceasta experienta poate fi la fel de neplacuta pentru cainele tau. Suprafetele fierbinti pot leza serios pernutele, iar in cazuri grave, acestea pot prezenta arsuri de gradul 2 sau 3. Incearca sa iti duci cainele in zone umbroase, pe iarba sau pamant, dar fereste-te cat se poate de mult de asfalt. Poti evita plimbarea la orele de varf si de asemenea, poti achizitiona o ceara Pericolele sezonului cald pentru cateiprotectoare, speciala pentru uz canin. Daca te ingrijoreaza temperatura mult prea ridicata a asfaltului, atinge-l cu mana. Tine minte: daca este prea fierbinte pentru tine, atunci este cu siguranta prea fierbinte si pentru catelul tau.

  • Insectele

Atat oamenii cat si cainii sunt expusi la muscaturile sau intepaturile de insecte, in special in timpul verii. Chiar daca nu sunt tocmai confortabile si uneori pot fi dureroase, aceste intepaturi nu necesita intotdeauna atentia medicului veterinar.

In cazul in care blanosul tau are o reactie alergica, vizita la doctor este urgenta si necesara! Daca observe urmatoarele simptome, nu sta pe ganduri: umflaturi, urticarie, dificultati de respiratie, pierdere excesiva in greutate, varsaturi, dezorientare si diaree.

Pericolele provocate de insecte pot afecta cainele (cum ar fi gandacii sau licuricii) daca acesta le mananca. De cele mai multe ori, ingerarea unei insecte poate duce la dureri ale stomacului. Totusi, anumite insecte poarta paraziti care ar putea sa infecteze cainele.

In timpul verii este necesar sa acordati mai multa atentie cainelui, in special atunci cand vine vorba de piele si blana. Vizitele regulate la un salon de frizerie canina nu sunt necesare doar pentru mentinerea aspectului exterior, dar si pentru sanatatea si confortul blanosului.

Serviciile profesionale de tuns caini contin pachete de intretinere, dar si pachete care ofera un toaletaj complet. Evitati incalcirea blaniteti, cresterea excesiva a parului din zona ochilor si mentineti curatenia in zonele intime ale cainelui.

 

Related Posts