Raul de masina la caini: cum il tratam

Raul de masina la caini este la fel de intalnit ca la oameni.

Raul de masina la caini afecteaza de cele mai multe ori puii, dar aceasta conditie poate fi valabila si in cazul adultilor. Cauza nu este cunoscuta, dar putem recunoaste raul de miscare dupa urmatoarele semne: salivare excesiva, linsul botului in mod repetat, agitatie, greata si voma. Salonul de frizerie canina si tuns caini AlphaPet va sfatuieste sa luati in considerare remediile mentionate in acest articol pentru confortul cainelui in timpul mersului cu masina.

Totul se rezolva treptat si cu rabdare

Daca aveti un puiut, trebuie sa stiti ca il puteti obisnui destul de usor, iar cu timpul se va obisnui si va scapa de raul de masina. Daca planuiti sa plecati la drum lung, iar cainele nu este obisuit, incepeti cu mici trasee. De asemenea, va puteti consulta cu medicul veterinar, explicand reactiile cainelui.

Fara mancare inainte de drum

Un stomacel plin nu va face decat sa inrautateasca lucrurile. Incercati sa dati cainelui de mancare cu cel putin doua ore inainte de a pleca la drum. Astfel, mancarea va fi digerata. In cazul excursiilor de lunga durata (6-8 ore) va trebui sa il hraniti la un moment dat. In acest caz, mentineti portiile mici si incercati sa faceti mici popasuri dupa ce mananca.

Locul cainelui in masina este important

Raul de masina la caini se poate agrava daca acestia stau pe locul din spate uitandu-se pe geamul masinii. Cu cat va sta mai in fata cu atat va fi mai putin probabil ca raul de miscare sa apara. Puteti sa achizitonati o centura de siguranta, astfel cainele va Raul de masina la caini si remediiputea sta cu corpul inainte, si nu intors pe geamul din spate. Pozitia culcat pe podeaua masinii, in spatele scaunului din fata poate fi benefica.

Remediile de acasa

Putin ghimbir incorporat intr-o recompensa poate calma stomacelul cainelui. Ghimbirul este un remediu natural anti-greata. Este recomandat sa vorbiti si cu medicul veterinar pentru o eventuala recomandare de antihistaminice.

Medicatie atunci cand este necesar

Pentru cainii cu probleme serioase atunci cand vine vorba de raul de miscare, medicatia pentru anxietate poate fi recomandata. Acest tip de medicatie va preveni aparitia raului de miscare si implicit vomitatul din aceasta cauza. Medicul va stabili tratamentul si dozarea pentru a preveni aparitia unor efecte adverse. Cainele va fi monitorizat indeaproape, deoarece fiecare este unic in felul lui si anumite reactii pot aparea. In acest caz, consultati imediat veterinarul.

Ajuta-l sa se adapteze

Pentru anumiti caini raul de miscare poate fi indus de anxietate. Daca este predispus la anxietate, incercati sa-l ajutati asociind mersul cu masina cu lucruri pozitive precum mersul in parc sau o plimbare prin padure. De asemenea, puteti lua cu voi jucariile sau paturica preferata pentru o acomodare mai rapida. Daca totusi, raul de masina nu dispare si se agraveaza, atunci este cazul sa vizitati medical!

Related Posts