Topul celor sase probleme de sanatate ale cainilor (care pot fi prevenite) a II-a parte

In acest articol echipa de frizerie si cosmetica canina AlphaPet va continua sa enumere cele mai frecvente probleme de sanatate canine care pot fi prevenite.

In cele ce urmeaza va prezentam cele mai raspandite probleme de sanatate ale cainilor:

  • Infectii ale urechii. Cea mai cunoscuta a doua boala din lume, in cazul cainilor, este infectia la nivelui urechilor. Aceasta boala a inregistrat o crestere de aproximativ 9.4% in cazul cainilor incepand din anul 2006 si poate fi declansata de cauze diferite. Problemele care stau la baza acestui tip de infectie pot fi alergiile la mancare, capuse si alte insecte care isi gasesc locul in urechea cainelui, diferite infectii bacteriene sau iritatii cauzate de corpuri straine. Exista si anumite rase predispuse la boli ale urechii: Basset Hound, Beagle, Bulldog (american si englez), Cocker Spaniel (american si englez), Golden Retriever, Labrador Retriever, Lhasa Apso, Poodle, Pug, Shar-Pei si Springer Spaniel.

Preventie: Curatatul urechilor cel putin de 1-2 ori pe saptamana dupa instructiunile medicului veterinar si folosind ustensilele indicate va mentine urechile sanatoase. Cainii cu alergii sunt mai predispusi la astfel de infectii si se recomanda vizita si examinarea periodica de catre un medic veterinar.

  • Purici si capuse. In ultimii 5 ani infestarea cu purici si capuse a crescut cu aproximativ 16 procente. Dermatita cauzata de alergia la purici este una din cele mai comune infectii la nivelul pielii si poate cauza disconfort, scarpinat, pierderea parului/blanitei si iritatii. In aditia reactiei alergice la muscatura puricelui,Sanatate canina si probleme acesta poate transmite viermi ca tenia si poate raspandi anumite boli infectioase. Aceste tipuri de boli sunt foarte frecvente incepand din primavara si pana toamna, reducandu-se considerabil in timpul iernii.

Preventie: Pe piata exista un numar considerabil de tratamente preventive in ceea ce priveste infectarea cu purici sau capuse: sampoane, tratamente spot-on, spray-uri sau pastile de mestecat. De asemenea este indicat sa verificati blana si pielea cainelui de fiecare data cand va intoarceti de la plimbare. Indepartarea unei capuse cu ajutorul pensetei in aproximativ 24-48 de ore poate preveni un numar considerabil de boli periculoase.

  • Viermi intestinali. Viermii cilindrici, teniile sau viermii carlig pot fi transmisi de la animale la om, fiind foarte periculosi nu numai pentru animalul tau, dar si pentru tine. Din pacate, acesti paraziti sunt in crestere inca din anul 2006.

Preventie: In plus fata de deparazitarea interna regulata si administrata de veterinar, igiena adecvata este un mod de a reduce riscul infectarii cu paraziti interni (si prevenirea raspandirii la oameni). Fii sigur ca strangi imediat dupa animalul tau pentru a nu raspandi potentiale imbolnaviri in mediul inconjurator.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.